Eveline Asselbergs

mr. E.G.S.N. Asselbergs

070 7200 830 / 06 23946801
asselbergs@hethartendezaak.nl

vfasmfnspec ver orde

Mensen en kinderen in een scheidingssituatie of wanneer er problemen zijn rondom kinderen, bevinden zich in een nare periode van hun leven. Het is dan belangrijk bij welke advocaat ze terecht komen. Goed en constructief advies geven, helpen met het orde op zaken stellen, maar vooral een oprecht luisterend oor bieden, zijn voor mij de redenen waarom ik advocaat ben.

Ik heb mij als advocaat gespecialiseerd in het familie- en jeugdrecht en het jeugdstrafrecht. In mijn praktijk is de nadruk steeds meer op bemiddeling komen te liggen. Ik heb grote affiniteit met kinderen. Tijdens bemiddelingen beschouw ik het als mijn taak om de ouders te helpen het in elk geval voor de kinderen goed met elkaar te regelen.

De rechtbank benoemt mij regelmatig tot bijzonder curator van minderjarigen. Een bijzonder curator wordt benoemd wanneer er een procedure is gestart over de afstamming van een kind of wanneer er mogelijk sprake is van tegengestelde belangen tussen ouders en kinderen, of wanneer een kind gebruik wil maken van zijn eigen rechtsingang. Als bijzonder curator vertegenwoordig je het kind en behartig je uitsluitend de belangen van het kind.

Daarnaast sta ik kinderen en soms ook ouders bij in ondertoezichtstellings- en/of uithuisplaatsingskwesties. Ook treed ik als (piket)advocaat op wanneer kinderen worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit.

In 1994 ben ik in Leiden afgestudeerd. Al tijdens mijn studie en ook nog enkele jaren daarna heb ik als (senior)gerechtssecretaris gewerkt op de rechtbank Rotterdam.
Begin 1998 ben ik als advocaat in Den Haag begonnen. In 2012 ben ik als zelfstandig advocaat gestart bij een bestaand kantoor in Den Haag. Per 2016 ben ik met Marre Breitschaft, een bevriende kantoorgenoot een eigen kantoor begonnen.

Ik ben gecertificeerd MfN mediator, lid van de vFAS (Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars) en van de Haagse Vereniging van Jeugdrecht- advocaten.

Ik ben een betrokken advocaat die aandacht voor u en uw zaak heeft. U kunt mij uiteraard bellen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Rechtsgebieden: familie- en jeugdrecht en strafrecht.

Lees meer over onze kosten. Een eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Onze kosten